AMBULANTE BEGELEIDING
Wat is ambulante begeleiding?
Mensen die ambulante begeleiding krijgen wonen zelfstandig, maar hebben wat extra ondersteuning nodig. Ze hebben regelmatig contact met een begeleider en geven zelf aan waar ze ondersteuning bij willen. Samen met de begeleider wordt bepaald bij welke activiteiten ondersteuning nodig is. De taken van de begeleider lopen daardoor uiteen.
ROODBERGEN ADVIES | ZORG MET HART EN ZIEL
Rust, regelmaat, vertrouwen
De cliënten van Roodbergen Advies krijgen ondersteuning van een vast team van twee begeleiders. Zo is er altijd een vertrouwd iemand beschikbaar. Dit schept rust, duidelijkheid en zorgt voor een veilige sfeer. Zo kan de cliënt de geboden ondersteuning optimaal benutten.
Zorg op maat
Ambulant begeleiders van Roodbergen Advies helpen mensen bij dagelijkse dingen. Cliënten geven zelf aan waar ze behoefte aan hebben. De begeleider helpt bij allerlei zaken, zoals:
- huishoudelijke taken
- regelen van financiën
- persoonlijke verzorging
- bezoeken van instanties
- structuur aanbrengen in de dag
En heeft iemand behoefte aan een gesprek of is iemand sociaal geïsoleerd? Ook daar is de ambulant begeleider voor.
De ambulant begeleiders van Roodbergen Advies kunnen snel schakelen, denken mee met hun cliënt en zijn flexibel en inventief. Ze kunnen de mensen die ze ondersteunen gericht, persoonlijk en professioneel begeleiden.
De cliënt centraal
Roodbergen Advies vindt het belangrijk dat mensen de hulp krijgen die nodig is. Heeft iemand meer uren nodig dan vooraf is bepaald? Dan biedt de begeleider meer uren ondersteuning. Bovendien mogen mensen hun begeleider altijd bellen met vragen. Omdat we onze cliënten vooruit willen helpen. Omdat we onze cliënten centraal stellen. Dat doen we vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week.
Wachtlijsten
Op dit moment zijn er mogelijkheden om ambulante begeleiding bij ons te ontvangen. Wij komen daarvoor graag met u in contact.
Onafhankelijke clientondersteuner
De gemeente waar u inwoner bent is verantwoordelijk voor alle kwetsbare burgers die dat nodig hebben. Daarom hebben vrijwel alle gemeente afspraken gemaakt met de MEE-organisatie voor een onafhankelijke cliëntondersteuner. Indien gewenst kunt u met MEE contact opnemen. Uw gemeente betaalt de kosten van de professionele cliëntondersteuner.